Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със съединителя

Здравейте колеги,от няколко дена насам се появи някакво тракане във съединителя.Като натисна педала изчезва ,а като го пусна започва да трака.Скоростите влизат перфектно и с лекота.Днес като се прибирах от София реших да я поизцедя на магистралата но като набере обороти и като превключа по голяма предавка се появява един период от няколко секунди в които колата не поема.Моля Ви за съвет какво може да е,модела е 146,1.4i boxer с газова уредба,колата я карам предимно на газ.Благодаря на всички предварително.
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

А на свободна трака ли пак така ?
    Ако трака само когато си на скорост ми намирисва на лагери на скоростна кутия .
    Имам една тойота в бокса в момента която беше с такова тракане и сега чакаме за доставка на лагери за кутията .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

В момента в които пусна педала и се започва,без значение дали е на скорост

Comment

колега мисля че това е лагера на съединителя поне при мен се получава сащтото сменял сам си го два -три пъти вече че и при 33ката си е зор смяната не зная при 146 как е но при мен сега пак ми трака и чакам малко да се стопли че да я почвам
        alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Трака от вилката на лагера,темата е разисквана 100 пъти,потърси малкоп с търсачката
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
            В момента в които пусна педала и се започва,без значение дали е на скорост
            Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Трака от вилката на лагера,темата е разисквана 100 пъти,потърси малко с търсачката
            Mr. Мурджев даде верния отговор ми са струва .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Благдаря Ви колеги,ще потърся в търсачката,а някои може ли да ми каже добър майстор в гр.Плевен или наблизо,че ми писна да се учат на моята кола

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                Благдаря Ви колеги,ще потърся в търсачката,а някои може ли да ми каже добър майстор в гр.Плевен или наблизо,че ми писна да се учат на моята кола
                Колега,не търси нито в търсачката,нито с търсачката,а се готви за лагер и вилка на съединителя.Това,колкото и казано на майтап-толкова е и сериозно.Другото,което ми направи впечатление е закъснението на зацепването на съединителя.Това е много сериозен проблем,на който рядко някой обръща сериозно внимание,а от него много бързо се износва съединителя.Цялото това глаголстване го направих,за да ти изостря вниманието към него.Причините са:запекъл цилиндър на съединителя,тоест трудно връща или маркуча, свързващ цилиндъра с помпата.На него по стара традиция никой не обръща внимание,а е основния проблем при хидравличните съединители.Просто с течение на времето се разлага и се запушва.Няма да ти навреди да го провериш.Разбира се.че и вилката може да блокира някъде,но вероятността е малка.Каквото и да е-чака те аутопсия на съединителя.Дръж ни в течение!Успех!
                За майстори обади се на Колев и Rayder.Те са от В.Търново,но могат да ти помогнат!
                Last edited by mordohy; d.m.y г., 21:18.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Относно съвета който ми даде-много благодаря,още на сутринта ще проверя маркуча,между другото от скоро съм на газ понеже нещо се прецака по бензина и никои от 6-те майстора не можа да ми каже от какво е,та мисълта ми беше, че може да не поема от това че съм на газ,защото като поразръчкам малко настройките на газта-демек подам голям приток на газ,това глъхнене изчезва но после ми струва 25лв.новата настройка ,защото почва да гори като за последно -стигъл съм разход 19/100-газ,но това клопане вече ме притесни.

Comment

Тъпото е че дори и нова вилка да сложиш,и то оригинална пак се разтраква,просто изработката е кекаваПо-добрия вариант,за да не се набутваш,трябва да се навари старата вилка и да се направи хубав отвор
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес правих пак разни опити и искам да попитам възможно ли е съединителя да пребуксува от време на време

Comment

ела в неделя в 15 на хотела в кайлъка човек
                        Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
                        Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
                        Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

Там съм.Цвят бордо ЕН9913АТ

Comment

според мен ти се е скасала фтулката,варху която се нанизва лагера,и се варти свободно варху амбриажната ос,може и самия лагер да е заминал
                            alfa romeo 145 1.6 t.s.
                            alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

Да запитам в темата на колегата, при мен днес се появи също тракане, което се чува само когато съм на скорост и в движение. Като натисна съединителя или изключа от скорост изчезва. Не усещам да има разлика в съединителя или някаква друга.Но си беше много осезаемо тракане. Тъкмо отивах към майстора, и то взе че изчезна, и не можах да диагностицирам проблема...
                              Last edited by AndreyVelikoff; d.m.y г., 18:26.

Comment

Working...
                              X